HTS medical egészségközpont
Ügyfélszolgálat
Pécs:
+36 72 522 640
+36 72 522 641
Ügyfélszolgálat
Budapest:
+36 1 236 0808
+36 1 236 0809

Masszázs


(Gyógymasszőrünk Majer András Budapest, Medical Center, 13. ker Hegedűs Gyula utca. 45-47 szám )

A mai társadalmakban a stressz számos fizikai és mentális működési zavar, betegség okozója. A különböző masszázsfajták a testre és a lélekre egyszerre hatva ideális megoldást kínálnak ezekre a problémákra.

A masszázsnak köszönhetően javul az emésztés, az alvás, a légzésfunkció, a vérkeringés, a méreganyagok kiürítése a szervezetből, nő az önbecsülés, javul az énkép és a testtudat. Mindezek a pszichológiai hatások pedig jelentősen kihatnak a szellemi kapacitásra, a koncentrációs készségre és a memória működésére is. A masszázsnak köszönhetően a szervezet ellenállóbbá válik a betegségekkel szemben is, így általánosan javul tőle a közérzet és az életminőség.

Miután az egyes masszázsfajták mind más és más módon hatnak a szervezetre és a pszichikumra, előnyeiket úgy használhatják ki a legkönnyebben, ha több masszázsfajtát is kipróbálnak.

Érdemes tudni, hogy egy rövidebb, de szakszerűen kivitelezett masszázs mindig többet ér és hasznosabb a szervezet számára, mint egy hosszú, de rosszul végrehajtott kezelés. Ugyanígy igaz az is, hogy a rendszeres, bár rövidebb ideig tartó masszázskezelések hatása jobb a szervezetre, mint ha valaki évente egyszer-kétszer alaposan és hosszan masszíroztatja magát.

Svédmasszázs


Különböző jellegű svéd masszázskezelések által a szervezet aktivizálható, felfrissíthető, vagy ellenkezőleg, teljesen ellazítható, relaxálható; gondolataink, lelkünk pedig kellemesen áthangolható. Azáltal, hogy a testi feszültséget feloldjuk, a lélek is ellazul, örömteli állapotba kerül. Ez a test és a lélek harmóniája. Csillapítja az idegi feszültségeket, ellazítja az izmokat és ízületeket, természetes módon oldja a stresszt, javítja a mozgáskoordinációt és a járást, rendezi a test mozgásfunkcióit és egyensúlyba hozza a szervezet általános fizikai működését. Hatása fokozható mozgással, testgyakorlatokkal.

A svéd masszázskezelésnek köszönhetően gyorsul a vér- és nyirokkeringés, a salakanyagok szervezetből való kiürülése, aktivizálódik az immunrendszer, fokozódik az izomtónus, ezért kifejezetten ajánlott olyan vendégeknek, akik mozgásszegény életmódot folytatnak. Az egész szervezetre hat, csökkenti a fájdalmat (pl. stresszes fejfájást), felgyorsítja a sérülések utáni felépülést, megakadályozza a nem használt izmok sorvadását, enyhíti az álmatlanságot, fokozza az éberséget, csökkenti a vérnyomást, fokozza a kiválasztást, áthangolja az akaratunktól független, vegetatív idegrendszer működését.

Javallott az alábbi esetekben:

Gyógymasszázs


Ez a masszázs alapfogásaiban a svédmasszázshoz hasonlítható, bár technikájában eltér, a különbség abban rejlik, hogy a gyógymasszázs során kimondottan a célzott területet kezelik és szakképesített gyógymasszőrök végzik. Nemcsak a test fizikai szinten történő javulását idézheti elő, hanem jótékonyan hat az idegességből eredő fejfájásra, illetve nyugtató hatással is bír. Megszünteti a derék, a nyak és a váll állandó feszültségét, csökkenti a fáradtságérzetet a lábszáron és a lábfejen, s jótékonyan járul hozzá olyan problémák kezeléséhez, mint az ízületi gyulladás, a nem gyulladásos ízületi betegség, az elégtelen vérkeringés vagy a rándulás. Elősegíti a törött csontok összeforradását, a vese és a máj méregtelenítését, s növeli a vörösvérsejtek számát. Segít a tartási zavarokkal küszködőknek, fejlődési rendellenességnél és betegségek, balesetek utáni regenerálódásnál. Mindenképpen hasznos, mivel rendkívül sok jó hatása van.

A masszázs technika titka a simító, gyúró, dörzsölő, ütögető és rezegtető fogásokban rejlik, illetve abban, hogy a masszőr kezével olyan ingerületeket kelt a szövetek érzékelő idegvégződéseiben, amelyek ideiglenesen gátolják, csökkentik a krónikus fájdalmi ingerületek eljutását az agyba, ami gyógyszerek használata nélkül enyhíti a fájdalmat.

Javallott:

 • nyak-, váll-, hát fájdalmak esetén,
 • végtagi fájdalmak esetén,
 • krónikus fejfájás esetén,
 • ortopéd elváltozások esetén, leginkább tartásproblémák esetén,
 • gerincsérv esetén,
 • ülőmunka esetén,
 • vérkeringési problémák esetén,
 • kóros álmatlanság esetén,
 • közérzet javítás esetén,
 • izomhúzódás, izomgörcs esetén,
 • aktív fizikai munkát végzők számára,
 • sportolók számára,
 • emésztési zavarok okozta hasi fájdalmak esetén,
 • stresszből eredő fájdalmak esetén.


Problémájával keresse fel Majer András gyógymasszőrünket Budapesti Medical Centerünkben.

Manager Masszázs


Ez a masszázstechnika a hát-, a nyaki- és a vállkörüli izmok, inak és ízületek működésének a normalizálására fókuszál. A gerincoszlop állapota mind testi, mind érzelmi szempontból befolyásol bennünket. Idegpályái a test többi részével kötik össze az agyat. Minthogy a gerincoszlop közel van a hát felszínéhez, ezen a területen a masszázs rendkívül lazító hatású lehet. A hát bőre vastag, középen eléggé rögzült, míg kétoldalt mozgékony. A hát két oldala hajlamos a zsírfelhalmozásra, ugyanis jócskán tartalmaz zsírszövetet, ez a terület különösen hajlamos az elhízásra, ezért masszírozásának esztétikai hatása is lehet.

Ha a hát görbülete deformálódik, többi része is módosul, hogy ellensúlyozza a sérülés negatív hatását, s hogy megmaradjon az egyensúly. Ez a kompenzáló testtartás tud háti izomfájdalmakat, izommerevséget okozni, hiszen a deformitás miatt bizonyos izomcsoportok kevésbé működnek, míg más izomcsoportok túlműködnek. A hátmasszázzsal nagyon szépen lehet kezelni ezt a tünet együttest, a nem használt izomcsoportokat átdolgozva működésüket fokozzuk, ezáltal meggátolva az elsorvadásukat, a túlműködött izomcsoportot pedig lelazítjuk,fájdalmat csillapítunk. A lumbágó reumatikus eredetű is lehet, de a legtöbb esetben sérüléssel van kapcsolatban. Akkor alakul ki, amikor a porckorong túlerőltetés miatt félrecsúszik. Néha gerincbántalom következménye, ilyenkor a gerinc mentén az izmok védekezésképpen erősen összehúzódnak, így igyekeznek megóvni a szervezetet a fájdalomtól. Ekkor nagyon ajánlott a masszázs.

Ülőidegzsába (isiász) viszont akkor támad, amikor a porckorong betüremkedik a gerinccsatornába, s ingerli a közeli idegeket. A terület enyhe masszírozása rendkívül jótékony hatásúnak szokott bizonyulni.

A porckorong általában az életkor előrehaladásával veszít nedvességtartalmából, ezért egyre fájdalmasabbá válik a működése. Ha elmozdul, porckorongsérv alakul ki, ami nagy fájdalmat okoz. Bár a sérvnek ez a típusa jó eredménnyel operálható, ne felejtsük el, hogy a masszázs mindig hasznos kiegészítője a műtétnek.HTS Medical Kft.

A HTS Medical Kft. gyógyászati segédeszközök forgalmazásával és egészségközpont (Pécs) működtetésével áll vásárlói és betegei szolgálatában. Cégünk a Hartmann márkatermékek kiemelt forgalmazója.

Medical Center

A HTS Medical Kft. - Medical Center - Pécs, Sziget út 77. szám alatt várja régi és új pácienseit, megújult környezetben, magas színvonalú ellátással és rövid határidővel. Egészségközpontunkban főorvosok, professzorok, barátságos környezetben várják a gyógyulni vágyókat, elérhető árakon rövid határidővel, ingyenes parkolási lehetőséggel.

Szaküzleteink

A HTS Medical Kft. szaküzleteivel országosan 5 városban találkozhat. Budapesten, Békéscsabán, Pécsen és Sopronban gyógyászati segédeszköz szaküzleteink széles kínálatával fogadjuk vásárlóinkat, pécsi egészségközpontunk széleskörű szakrendeléseivel várja pácienseit.