HTS medical egészségközpont
Ügyfélszolgálat
Pécs:
+36 72 522 640
+36 72 522 641
Ügyfélszolgálat
Budapest:
+36 1 236 0808
+36 1 236 0809

Orthopédia


Ifj. prof. Dr. Szabó István

HTS Medical Pécs Ifj. prof. Dr. Szabó István OrthopédiaA tartó-és mozgató szervrendszer veleszületett és szerzett rendellenségeivel és azok kezelésével foglalkozó orvosi szakterület.


1993-ban végeztem summa cum laude eredménnyel a POTE Általános Orvosi Karán. Első munkahelyem a Baranya megyei Kórház Általános Sebészeti Osztály volt 1995-ig, ahol megtanultam tisztelni a lágyrészeket, amely jelenleg is meghatározó a műtéti beavatkozásaim során. 1995-2008. között POTE Ortopédiai Klinikáján dolgoztam. Gyakornokként 3 évet Belgiumban töltöttem. Így a magyar viszonyokra jellemző papírmunka helyett reggeltől estig műtőben dolgoztam. Minden nap egy-egy ízület specialistájának segítettem vagy irányítása mellett operáltam. Ez up-to-date ismeretek, műtétek megtanulását tette lehetővé. Ennek jelentőségét leginkább már szakorvosként éreztem az általános ortopédiai műtétek (csípőprotézis, térd artroszkópia, lábműtétek stb.) végzése során.

Hazatértem után 2000-ben ortopédiából, majd 2008-ban sportorvostanból szakvizsgáztam kiválóan megfelelt minősítéssel.

2001-2002-között egy évig Lyonban Gilles Walch, a világ egyik vezető vállsebésze és vállbetegségekkel foglalkozó csapata (radiológus, reumatológus, rehabilitációs szakorvos) mellett tanulhattam meg a különböző gyógymódokat a testünk egyik orvosilag legelhanyagoltabb ízületének gyógyítására.

Az itt megkezdett, majd Magyarországon folytatott munka számos gyümölcsöt hozott:
- 2004-ben a vállprotézissel kapcsolatos témában védtem meg PhD-met, amely az adott évben a MTA Dél-Dunántúli Szekciójának legjobb értekezése díjat nyerte el.
- 2004-óta az Európai Váll- és Könyöksebészeti Társaság (SECEC) teljes jogú tagjává választottak
- A SECEC történetében első alkalommal a Társaság által kiírt két Travelling Fellowshipet (2005. Európa, 2006. USA) nyertem el a klinikai és tudományos tevékenységem alapján, amelyek során összesen 15 kiemelkedő váll,- és sportsebészeti centrumot látogattam meg (pl. Mayo Clinic, Cleveland Clinic, Harvard University, Rush University). Az Amerikai Váll- és Könyöksebészeti Társaság (ASES) meghívásos alapon szerveződő társaság zártkörű kongresszusán meghívott előadóként szerepeltem az utóbbi utazási ösztöndíj során.
- A Journal of Shoulder and Elbow Surgery és az American Journal of Sports Medicine lektora, az International Journal of Shoulder Surgery Advisory Board tag vagyok.
- 2006 óta Magyarországot képviselem a SECEC-ben, mint National Delegate
- 2010-ben PTE ÁOK-n habilitáltam.
- Több nemzetközi kongresszuson meghívott előadóként szerepelek, például SECEC, ASES, Európai Sporttraumatológiai, Térdsebészeti és Artroszkópos Társaság (ESSKA).

Jelenleg a Kaposi Mór Oktatókórház Ortopédiai Egység vezetője vagyok. Vezetésem alatt elkezdtük az elülső feltárásos minimál invazív csípőprotézis beültetést, amellyel a beteg már másnap képes lehet mankó nélkül rövid sétára és akár 2 hét alatt visszatérhet munkájába. http://www.rtlhirek.hu/video/35926

Tagja vagyok a Magyar Ortopéd Társaságnak, a Magyar Artroszkópos Társaságnak a Magyar Reumatológusok Egyesületének, az Európai Váll- és Könyöksebészeti Társaságnak (SECEC), Európai Sporttraumatológiai, Térdsebészeti és Artroszkópos Társaságnak (ESSKA). Angolból közép-, franciából felsőfokú nyelvvizsgám van.

Részt veszek medikusok, rezidensek, gyógytornászok oktatásában és a társszakmák (pl. reumatológusok) továbbképzésében.

Közlemények vagy idézhető absztraktok száma 50 (25 nemzetközi), külföldi könyfejezet száma 5. Közel 100 előadást tartottam hazai, illetve nemzetközi kongresszuson, kurzuson.

2003 óta van magánrendelésem Pécsett. Sokáig a Citrom u.10. alatt, jelenleg a HTS Egészségcentrumban (Pécs, Szigeti út 77) rendelek, ahol az általános ortopédiai betegellátás mellett, vállsebészeti, illetve csípő-, és térdprotetikai tevékenységet végzek.

2012 óta a Pécsi Tudományegyetem egyetemi magántanára vagyok.

Fő tevékenységi területek:

- Váll nyitott és artroszkópos műtétei, vállrehabilitáció
- Vállprotetika (anatómiai, töréses és inverz protézis)
- Csípőprotézis (cement nélküli, cementezett) és térdprotézis
- Térd rekonstruktív sebészet, keresztszalag pótlás, arthroscopia

Szakorvosi vizsgálatok:
- ortopédiai szakvizsgálat 20.000Ft


Időpontkérés

Küldje el időpontkérését kollégáinknak. A megadott email címen vagy telefonszámon jelentkezni fogunk a pontos időpont egyeztetésével kapcsolatban.

Rendelési idő

Csütörtök: 16:00-20:00

Válaszon időpontot.


IdőpontkérésHTS Medical Kft.

A HTS Medical Kft. gyógyászati segédeszközök forgalmazásával és egészségközpont (Pécs) működtetésével áll vásárlói és betegei szolgálatában. Cégünk a Hartmann márkatermékek kiemelt forgalmazója.

Medical Center

A HTS Medical Kft. - Medical Center - Pécs, Sziget út 77. szám alatt várja régi és új pácienseit, megújult környezetben, magas színvonalú ellátással és rövid határidővel. Egészségközpontunkban főorvosok, professzorok, barátságos környezetben várják a gyógyulni vágyókat, elérhető árakon rövid határidővel, ingyenes parkolási lehetőséggel.

Szaküzleteink

A HTS Medical Kft. szaküzleteivel országosan 5 városban találkozhat. Budapesten, Békéscsabán, Pécsen és Sopronban gyógyászati segédeszköz szaküzleteink széles kínálatával fogadjuk vásárlóinkat, pécsi egészségközpontunk széleskörű szakrendeléseivel várja pácienseit.